Dennis weening presenteert haringrock 2014

Katwijk: Vooruitlopend op de bekendmaking van de optredende bands laat de organisatie van het Katwijkse Haringrock alvast weten dat het festival dit jaar gepresenteerd gaat worden door niemand minder dan de van radio en tv bekende Dennis Weening.

Met het aantrekken van Weening houdt de organisatie vast aan het verbinden van een bekende naam aan het oudste festival van Katwijk. Was het vorig jaar nog de frivole Lola Brood die de optredens aan elkaar kletste - dit jaar is het wederom iemand die bij het grote publiek bekend is.

Dennis Weening en Ton Frissen

Dennis Weening

Haringrock bestaat inmiddels meer dan 28 jaar en is hiermee het oudste festival van Katwijk. De organisatie is er trots op dat Dennis Weening zijn medewerking aan dit festival heeft toegezegd. Dennis kennen we van TV West, Veronica, MTV, 3FM, RTL5 en meer. Daarnaast regisseert hij voor verschillende bands ( Within Temptation, DI-RECT) reportages zoals tourreports en ‘The making of…’. Naast het regisseren en produceren is Dennis een zeer gewild presentator op festivals. Zo presenteerde hij festivals als Parkpop, Koninginnenach, Beatstad, Paaspop, Noorderslag en Lowlands. En nu kan hij ook het oudste festival van Katwijk “Haringrock” bijschrijven op zijn cv.

In 2013 had Haringrock haar debuut als openluchtfestival. Na jaren achtereen te zijn georganiseerd in Zalencentrum Tripodia schoof het festival vorig jaar een kilometertje op naar de Katwijkse Boulevard. Een gouden zet. Haringrock trok in één keer net zoveel bezoekers als de laatste vijf jaar bij elkaar opgeteld. Dankzij een prima samenwerking met de Gemeente Katwijk verliep alles probleemloos en was Haringrock een feestelijke en waardige afsluiter van de Visserijweek.

Doelstelling

De doelstelling van Haringrock, is het bieden van een podium aan Katwijkse bands en muzikanten. Het festival dat in de jaren 80 van de vorige eeuw ontstond, is door de jaren heen uitgegroeid tot een ver buiten de Bollenstreek bekend geworden festival. Het festival is volledig afhankelijk van vrijwilligers en sponsors die door de jaren heen altijd hun sympathie hebben getoond voor het evenement.

Lokatie

Dit jaar zal alles zich afspelen op parkeerterrein Noord. Voor de rest is het recept ongewijzigd: 6 bands, een afsluitend vuurwerk en wederom gratis entree. Haringrock vindt plaats op zaterdag 28 juni van 17:00 tot 23:00. Het festival terrein zal vanaf 15:00 al geopend zijn om het publiek te ontvangen. Hou de media en de website www.haringrock.nl in de gaten of 'like' de Facebookpagina voor het laatste nieuws rondom Haringrock 2014.

Haringrock WebStore!

Programma Haringrock

Vrienden van