Brood met haring

ter afsluiting van de visserijdagen

Katwijk: Hoewel het vanaf de eerste editie in 1976 al de wens van de organisatie was om Haringrock als openluchtfestival te organiseren, is dat in al die jaren nooit gelukt. Een primeur voor een festival wat al 37 jaar oud is want eind juni wordt het podium van Haringrock opgebouwd in de buitenlucht. Op de Katwijkse Boulevard. Een betere plek kun je je niet wensen.

Lola BroodOmdat Haringrock dit jaar een soort Haringrock XL gaat worden, is daar ook een gezicht aan gekoppeld middels een presentator die landelijke bekendheid geniet. Helaas kan de eerder benaderde Dennis Weening het agenda-technisch niet voor elkaar krijgen maar inmiddels is een passende vervanger gevonden in de persoon van Lola Brood. Inderdaad: de dochter van wijlen Herman Brood. Lola Brood is op dit moment in het nieuws door de nieuwe kledinglijn Rock ’n Roll Junkie die ze heeft opgezet als ode aan haar vader. De kledinglijn is alleen te koop bij The Sting shops. De rol als presentatrice van een rockfestival is haar door haar roots natuurlijk op het lijf geschreven. Brood met Haring dus als afsluiting van de Visserijdagen. Een prima combinatie!

Openlucht

Het Katwijkse Haringrockfestival is dus verhuisd. Na jaren achtereen te zijn georganiseerd in Zalencentrum Tripodia schuift het festival dit jaar een kilometertje op naar de Katwijkse Boulevard. Daar zal aan een nieuwe traditie worden gebouwd: Haringrock is namelijk als Katwijks langst-bestaande festival door de SVK (Stichting Visserijdagen Katwijk) gekozen als afsluitende activiteit van de Visserijweek en wordt een jaarlijks te houden, gratis openluchtfestival. Niet alleen voor Haringrock betekent dit een stuk erkenning – ook de Visserijdagen krijgen weer de aandacht die ze verdienen wat Katwijk als vissersdorp weer terug op de kaart zet.

Katwijk wordt van oudsher geassocieerd met de visserij maar ook qua muziekcultuur doet het vissersdorp niet onder voor bijv. Volendam. Vanuit die optiek is het merkwaardig dat zowel m.b.t. de Visserijdagen als een festival als Haringrock de laatste jaren een beetje de sleet er in was gekomen.

Katwijk dreigde van z'n roots af te drijven maar dat heeft een enthousiaste groep vrijwilligers weten te voorkomen.

De Visserijdagen worden eind juni gehouden en worden afgesloten met een groots georganiseerd openluchtfestival op het Schaakplein op de Boulevard: Haringrock. Een gratis popspektakel op 29 juni wat 's middags al om 17.00 uur begint en om 23.00 een knalfinale krijgt middels een groot vuurwerk op het stuk strand tussen de Vuurbaak en de Oude Kerk.

"Alles zit mee", meldt Ton Frissen die als organisator van dit evenement de kar trekt. "We hebben een gevarieerd programma met goede bands, de samenwerking met de gemeente verloopt soepel, sponsoren melden zich aan en zien -gelet op de media aandacht- ook commercieel voordeel door de naam van hun bedrijf aan Haringrock te verbinden. Als alles zo probleemloos verloopt als nu het geval is dan kan het niet anders dan dat ook de weergoden ons goed gezind zullen zijn. Ik weet dan ook nog niet of ik wel gebruik ga maken van het aanbod van een importeur van paraplu's die op die manier wil sponsoren.

Leuk om te melden is dat veel oud-muzikanten die ooit op Haringrock hebben gespeeld, zijn benaderd. Voor sommigen moesten we buiten de landsgrenzen zoeken, maar het is gelukt. Het wordt dus zeker een evenement dóór en vóór muzikanten"

Wegens een verwachte grote toeloop, adviseert de organisatie festivalgangers om met het openbaar vervoer te komen. Bezoekers met eigen vervoer dienen hun auto op het grote parkeerterrein aan de Noord-duinen te plaatsen en dan te voet naar het centrum verder te gaan. Motoren en fietsen kunnen niet bij het festival terrein gestald worden. Voor meer informatie en het laatste nieuws, kijk op www.haringrock.nl of ‘ like’ Haringrock op Facebook.

Meer nieuws van Haringrock

Haringrock WebStore!

Programma Haringrock

Vrienden van