Dennis Weening

Dennis Weening Presentatie

De Haagse presentator Dennis Weening begon zijn carrière bij TV West. In 2002 presenteerde Dennis bij Kink TV het onderdeel Stennis en werd hij benaderd door Veronica om op te treden als het gezicht van het opnieuw opgezette Veronica. In de afgelopen jaren is Dennis te zien en te horen geweest bij Veronica, MTV en 3voor12 Radio op 3FM en bleek hij de Mol te zijn in het succesvolle programma ‘Wie is de Mol?’

In 2008 wordt RTL5 de zender waar Dennis te zien was in het programma RockNation, samen met AT oprichter Edwin Jansen. Eind 2008 gaat hij op reis voor het programma RTL Travel.

In 2009 heeft Dennis definitief zijn naam gevestigd bij RTL5 en tekent hij een contract bij de zender. Samen met Klaas van der Eerden en Wytske Kenemans neemt Dennis de presentatie van kijkcijferhit Wipeout voor zijn rekening. Ook is hij te zien als presentator van o.a. Ibiza 24/7 en The Pain Game en presenteert hij meerdere seizoenen samen met de Belgische An Lemmens het succesvolle dansprogramma So You Think You Can Dance.

Andere programma's die Dennis de afgelopen jaren heeft gepresenteerd, zijn onder andere Killer Karaoke, The Hit, Tourette On Tour, het veelbesproken programma Project P. over pesten, Bizarre Eters, Bizarre Slapers en Adam zkt Eva VIPS. Maar hij was vooral bekend van het al jaren zeer succesvolle survivalprogramma Expeditie Robinson.

Naast zijn tv werk, is Dennis ook actief als host op festivals. Zo presenteerde hij o.a. Paaspop Schijndel, Koninginnenach, Beatstad, diverse Bevrijdingsfestivals en Lowlands. Maar hij is al sinds 2014 het gezicht van Haringrock in Katwijk. Daarnaast is hij een graag geziene gast in diverse tv programma’s als De Jongens Tegen De Meisjes, Echt Waar?!, Goor Draait Door, MolTalk, Het Collectief Geheugen, Wie Ben Ik?, Een Goed Stel Hersens, Weet Ik Veel, e.a.

Dennis wordt ook regelmatig ingezet voor mediacampagnes, zoals voor Ditzo, Jack Daniel's en Heineken. En de promo’s van Haringrock. Daarnaast verleende hij zijn stem aan De LEGO Batman film als De Joker (2017) en samen met collega Nicolette Kluijver aan Bigfoot Junior (2017) als het wasberen echtpaar Trapper en Weecha. Ook leverde hij samen met zijn dochter Coco een kleine bijdrage aan de animatiefilm COCO (2017). Dennis heeft zijn eigen lijn caps voor Glatcher Headwear.