The Expired Faces

LonelyBoy

Into the Mystic

The Expired Faces

In het najaar van 2014 is de band “The Expired Faces” ontstaan. Initiatiefnemers Willem Kuijt (bas & zang) en Jan Hazenoot (gitaar & zang) benaderde drummer Peter Winters om met z'n drieën een nieuwe Katwijkse band op te richten.

Al gauw werden tientallen songs uit de jaren 60, 70, 80 en 90 gespeeld, waarna besloten werd de band te versterken met een lead zanger. Voor deze rol werd Dirk Plugge benaderd. Met zijn krachtige donkere en wat gruizige stem bleek Dirk de juiste frontman voor de band. Mede door Dirk zijn stemgeluid werd het repertoire aangevuld met enkele soul klassiekers uit vervlogen tijden die het thans nog goed doen. Om alle partijen en arrangementen goed te kunnen spelen werd een tweede gitarist aangetrokken. Deze plek werd ingevuld door Volker van Hameren.

Het huidige repertoire van The Expired Faces laat zich omschrijven als een reis door de popmuziekgeschiedenis, kortom een opeenvolging van pop, soul en rock classic door de jaren heen. De muzikanten van The Expired Faces waren in de jaren 80 ook nauw betrokken bij het organiseren van Haringrock. Nu zoveel jaren later weer eens gezamenlijk op het podium staan zal het Haringrock gevoel weer even doen herleven.

Meer weten?

Naar Line-up Haringrock