Point South

The Teacher

Naar Line-up Haringrock

POINT SOUTH, Rock with Direction!

Point South bestaat uit Paul Eckersley (vocals & percussions), Jan Zuijderduijn (acoustic-, electric- & slideguitar) en Aad Zuijderduijn (guitar/backup vocals & e-Bow), Hans Swaep (bassguitar) en Gijs van der Plas (drums).

Paul Eckersley en Aad Zuijderduijn zijn allicht nog bekend van o.a. de Katwijkse topband “Zwardsick”. Jan Zuijderduijn speelde in het verleden in meerdere bekende lokale bands. Hij is, samen met neef Aad Zuijderduijn, de oprichter van “Point South” en muzikaal weer helemaal terug. Hans Swaep is de bassist die naast “Point South” ook met zijn bluesband “Straight Up Hogs” flink aan de weg timmert. Gijs van der Plas was lokaal ook bekend als drummer van o.a. Another MidlifeCrisis (AMC).

Het repertoire van Point South bestaat voornamelijk uit lekker in het gehoor liggende nummers van eigen hand. Stevige rocknummers afgewisseld met rustiger sferische songs. Een paar nummers werden voorheen ook door Zwardsick vertolkt. Verder speelt Point South enkele covers van o.a. The Beatles en Neil Young. Tijdens optredens spelen er soms ook bevriende gastmuzikanten mee.

Recent is de eerste CD van Point South uitgebracht: “Justice for Jim”. Deze bevat 8 studio- en 4 livenummers, en is voor slechts € 7,50 verkrijgbaar via de facebookpagina van Point South: facebook@pointsouth.band