Miguel Montalban

Sultons of Swing

Cocaine

Over Miguel Montalban


Miguel Montalban is een gitarist, producer en songwriter uit Santiago de Chili. Hij studeerde jazzgitaar aan het Conservatorio Di Musica Santa Cecilia in Rome en begon in 2013 te spelen met de band Andes Empire.

Hun eerste single was Honesty, van het debuutalbum Reverse. Geschreven en gecomponeerd door Miguel, waarmee hij een belangrijke rol speelde. Het nummer won de awards voor Best Alternative Song en Best Vocals tijdens het Redbull Music Contest. Met die overwinning op zak speelde de band in Milaan en op Sardinië tijdens concerten voor meer dan 15.000 bezoekers.

In 2014 volgde hun single Girl. Geproduceerd door Kevin Metcalfe, die eerder werkte voor Queen, David Bowie, Duran Duran en de White Stripes. Het was een groot succes, net als Miguel’s eerste instrumentale rockalbum Inspirations waarvan hij meer dan 20.000 exemplaren verkocht.

Miguel wordt dankzij het succes van zijn albums en optredens in Europa wereldwijd erkend in de muziekindustrie. Hij brak online bovendien door met zijn versie van Sultans of Swing van de Dire Straits, omdat zijn video meer dan 10 miljoen (!) keer bekeken werd op Youtube.

Miguel Montalban speelde tijdens de opening van de International Motor Show in Parijs, werd door Rod Stewart geïntroduceerd tijdens het Cancer Trust Concert bij The Victoria and Albert Museum in Londen en trad daar op voor Alice Cooper, Peter Frampton en Tom Jones.

Hij werkte samen met Mike Hedges en Haydn Bendall aan Vincint Niclo’s plaat Adagio en werkte bijvoorbeeld met Andy Whitmore die eerder produceerde voor Peter Andre, Atomic Kittin, Elton John en Terence Trent D’Arby.

In 2017 lanceerde Miguel zijn eigen album Guitar Juicebox, waarmee hij 100.000 views kreeg op Youtube, net als geweldige reviews voor zijn single The House. Hij bracht in 2018 het live-album Live and Loud Vienna uit met zijn bluessingle Last Chance en werkt nu aan een rockblues-album met zijn band, als Miguel Montalban and the Southern Vultures.

Guitar magazine - “Miguels geweldige talent blijkt uit het feit dat hij zoveel stijlen met zoveel gevoel en muzikaliteit kan spelen.”

Rod Stewart - “Miquel Montalban is een van de beste jonge musici in Londen”

Dire Straits - “Deze man is gewoonweg geweldig. Hij heeft het ‘Sultans-ear’ en geldt voor ons als een echte ‘Dire-soldier’.”

Andy Whitmore - “Miguel is een aanstormend gitaartalent met een geweldige toekomst”

Zakk Wilde - “Een van de beste jonge gitaristen die we hebben”


Naar Line-up Haringrock