Infloyd (Pink Floyd tribute)

Comfortably

Shine on you crazy diamond

Over Infloyd (Pink Floyd tribute)


Infloyd is sinds 2012 één van de meest toonaangevende Pink Floyd tribute bands van Nederland. Hun derde grote tour (Amused to Death ’15-’16) werd met groot succes afgesloten in AFAS Live in Amsterdam. Tijdens dat concert stonden de Pink Floyd albums "Animals" (1977) en "The Final Cut"(1983) centraal.

Vorig jaar stond de band wederom in een uitverkochte AFAS, en hebben ze ook vele optredens in binnen en buitenland gedaan. Infloyd heeft zijn roots in Katwijk. Frontman Marco Bouwmans (Katwijker) zegt het volgende over de band:

Het eerste album dat ik kocht, was "Animals" van Pink Floyd. Misschien een beetje vreemd voor een jongetje van 10 (snapte niks van de teksten, sprak nog geen woord engels...), maar iets magisch trok mij er enorm in aan. Tot op de dag van vandaag, is het mijn favoriete Floyd album. Op mijn 13e begon ik met gitaarspelen, en deed dat gelijk vol passie. Mijn docent, de babyboomer Ferry Lever (bekend van Rob de Nijs, Kadanz etc.), vond het erg grappig dat zo'n 13-jarige snotneus met gitaarvragen kwam over David Gilmour, Peter Green en Eric Clapton. Ik begon vanaf mijn 18e ongeveer in bandjes te spelen, wat meestal coverbandjes waren, die classic rock speelden. Vooral met het in de bollenstreek roemruchte "29 Crossroads", hebben we in die tijd erg veel gespeeld. Onze oudejaars optredens waren beroemd en berucht!

Na wat omzwervingen in wat bluesformaties, begon ik een aantal jaar geleden met het zelf schrijven van muziek, wat ik zo af en toe solo als singer/songwriter breng, alsmede in bandvorm. In april 2011 ging er een diepe wens in vervulling: ik werd gevraagd voor een Pink Floyd tribute band! En wat voor een!! Goeie muzikanten, en net zo belangrijk, goeie gasten, waar het echt te gek mee is om in een band te zitten. Veel spelen, goed spelen, groots spelen, dat is mijn doel met Infloyd. Mensen een perfecte Floyd avond bieden, dat is toch het mooiste dat er is?

Op Haringrock zullen dan ook de grote Pink Floyd klassiekers niet ontbreken. Infloyd zal dan ook spectaculair afsluiten op vrijdag avond.


Meer weten?

Naar Line-up Haringrock