Dilana Smith

Do you know

Holiday

Dilana Smith

Dilana Smith wordt geboren op 10 augustus 1972 in Johannesburg, Zuid-Afrika. Op haar zestiende begint ze een eigen band, Wozani. Het succes lijkt haar in eerste instantie toe te lachen. Het nummer “Dancing in the moonlight” bereikt zelfs de eerste plaats van de Zuidafrikaanse hitparade.

De ambities van Dilana liggen hoog. Nummer 1 staan in Zuid-Afrika is leuk, maar de wereld lonkt. In eerste instantie lijkt het er op dat haar band Wozani in Engeland voet aan de grond krijgt, maar de apartheid speelt Dilana parten. Korte tijd daarna komt Dilana naar Nederland. Ze lijkt het geluk in ons land te vinden, want met haar band Caz verkoopt ze niet alleen veel demo’s, ze krijgt ook een platencontract. De ene hit volgt na de ander: “Do you now”, “To all planets” en “The great escape”. Daarna vertrekt ze naar Amerika. Inmiddels heeft Smith meer dan 500 optredens op haar conto staan en zij verkocht zelf meer dan 12.000 demo's aan haar fans. Haar eigen fanclub telt 7.000 leden en dat tekent ook al de kwaliteit van deze zangeres. Velen zullen nog haar optreden herinneren tijdens het Radio 538 programma 'Evers Staat Op' in het olympische Sydney.

Wonderfool werd door de Nederlanders in de harten gesloten en inmiddels zijn de nummers als “Breakfast in Central Park”, “Do You Know” en “To All Planets” stevige hits geworden. Dilana was een graag geziene artieste op popfestivals en het lag dus ook wel in de lijn van de verwachting dat zij ook uitgenodigd zou worden voor de Marboro Flashback Tours, waarin zij Skunk Anansie speelde. De organisatie van Haringrock heeft het voor elkaar gekregen dat ze met de Katwijker Martin van Duijn op het podium zal staan. Martin is de gitarist bij de alom bekende Katwijkse coverband “Support-Act”

Meer weten?

Naar Line-up Haringrock