Diamond Dogz

Naar Line-up Haringrock

Over Diamond Dogz

In de zomer van 2017 vatten gitarist Tjalling de Jong uit Nieuw Vennep (Bambooze, Que Pasa) en de Katwijkse zanger/gitarist Barry Smit (The Unusual, Profile) het plan op om een muziekproject te starten. Tjalling en Barry zijn al geruime tijd bevriend, maar tot een echte muzikale samenwerking was het tot dusver niet gekomen.

Het idee was om een tribute band op te richten met gelijkgestemde gepassioneerde muzikanten. Al snel viel de keuze op David Bowie. Niet alleen omdat de stem van Barry daar goed bij past maar ook om de muzikale nalatenschap van David Bowie eer aan te doen. Ed Vink (Que Pasa, Jamija) en Rafaël Fernandez (die in zoveel band speelt dat we omwille van de ruimte geen lijst opnemen) werden benaderd voor drums en bas en samen vormen ze de creatieve ritmesectie van de band. Hans Dijkhuizen (The Unusual) werd als toetsenist aan de lineup toegevoegd en daarmee was het ontstaan van Diamond Dogz een feit.

Vanaf de eerste oefensessies bleek het plezier er vanaf te spatten en dat de bandleden elkaar boven zichzelf uit laten stijgen. Diamond Dogz heeft in korte tijd een groot aantal nummers aan hun repertoire toegevoegd en is er nu klaar voor om de songs van David Bowie én hun energie en plezier te delen met het publiek

So: get ready for the Diamond Dogz and Let's Dance!