D.F.E. Meerburgprijs 2016

Kakofonix

Het moet niet gekker worden

Niks meer tekort

Kakofonix

Nederlandstalige Rockin’ Blues, bestaat dat?

De mannen van Kakofonix spelen strakke rockende blues met teksten van eigen bodem. Ze oogsten goede kritieken op hun eerste CD ‘Vladababoem’, die in alle opzichten anders is ‘dan wat de anderen doen.’ In de basis is hun muziek eenvoudig en de bezetting van de band is dat ook: gitaar, bas en drum met als rode draad de herkenbare sound van de bluesharp.

Ze hebben bewust gekozen voor Nederlandse teksten, ‘omdat je daar toch het beste je gevoel in kwijt kunt en je boodschap mee over kunt brengen’, aldus Bart Swerts, oprichter en voorman van de band. Kakofonix speelt allemaal eigen werk met hier en daar een knipoog naar inspirators als Joe Bonamassa, de Mens, AC/DC, Triggerfinger, The Red Devils…

Optredens van Kakofonix zijn een belevenis, want hoewel de band nog heel jong is, zijn de bandleden zeer ervaren. Bart Swerts heeft zijn sporen ruim verdiend bij Pater Moeskroen en Arie van der Plas draait al jaren mee in de Nederlandse blues-scene. Glen Addy en Jeroen de Groot ‘zijn ook geen 30 meer’ en zijn de stuwende kracht in de band.

Kakofonix zijn: Bart Swerts (zang, gitaar, bas), Arie van der Plas (bluesharp, zang), Glen Addy (bas, gitaar, zang) en Jeroen de Groot (drums).

Naar Line-up Haringrock

Meer weten?